Pui mediteranean cu rosii uscate si proaspete

de Oana in Pui, 24 Iun 2011 | 5087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • condimente uscate deshidratate (usturoi, ceapa, oregano, telina, morcov, rosii)
  • o mana rosii uscate
  • 2 rosii proaspete, mari, carnoase
  • 2 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui mediteranean cu rosii uscate si proaspete:

Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop de hartie si se pune in tava despicat, cu pieptul in jos. Se stropeste cu ulei si se condimenteaza din belsug cu condimentele deshidratate. Eu mi-am facut provizii serioase din Italia :) Se cresteaza cateva rosii uscate si se aseaza peste pui (se pot folosi si rosii uscate din borcan). Se pune baza mirodenia fuchs dupa gust. Se pune un pahar cu apa in tava, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor pana se rumeneste usor. Se scoate apoi folia. Rosiile proaspete se maruntesc cu blenderul, se adauga si rosiile uscate si se paseaza bine, apoi tot sucul de rosii se pune peste pui. Se mai lasa la cuptor 10 minute. La final se zdrobesc cateii de usturoi si se presara peste sos. O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui mediteranean cu rosii uscate si proaspete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui tiganesc la punga